8
گیاه اکالیپتوس
این گیاه بومی کشور استرالیا است و در این کشور تشکیل جنگل های انبوه و بی شماری را داده است. ولی بخاطر خواص فراوانی که دارد، در اکثر کشور های جهان نیز کشت میشود و نکته جالب درباره این گیاه این است که ریشه این درخت دو برابر وزن خود آب جذب میکند. نام های دیگر این درخت، کافور، اکالیپتوس، درخت صمغ آبی میباشد. برگ های سوزنی شکل اکالیپتوس بنا به سن درخت رنگ متفاوتی دارد و در ابتدا به رنگ سبز مایل به آبی بوده ولی به مرور به رنگ سبز روشن مایل به سفید، تغییر رنگ میدهد. سطح رویی میوه این گیاه، شیارهای فراوانی دارد. رنگ پوست این درخت نقره ای رنگ بوده و هر سال به صورت ورقه ورقه جدا میشود و دوباره خود را باز سازی میکند.
همانگونه که گفته شد بنا به دلایل و خواص دارویی که این گیاه دارد، در همه جای دنیا خصوصا ایران، کاشته میشود و به شیوه های مختلف مصرف میگردد. به دلیل عطر و بوی خوبی که این گیاه دارد، توجه زنبور عسل را نیز به خود جلب میکند، زنبور بروی گل های این گیاه نشسته، از شهد و گرده گل های این گیاه خوش عطر تغذیه کرده و عسل اکالیپتوس را تولید میکند.
خواص درمانی فراوانی در این گیاه دیده میشود که زنبورعسل پس از تولید عسل اکالیپتوس این خواص را به عسل تک گل اکالیپتوس نیز انتقال میدهد که این خواص عبارت اند از: